Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» Glume, bancuri, poante, divertisment
Joi Oct 25, 2012 9:54 pm Scris de crisiada

» Grile pentru sesiunea asta
Mier Ian 25, 2012 5:01 pm Scris de androx1971

» subiecte avizier anul 2 sem 1 drept si admin publica specializarea drept craiova 2011=2012...are cineva grilele???
Sam Ian 21, 2012 4:55 pm Scris de belualina44

» Master MTMPTE
Lun Iun 13, 2011 10:09 am Scris de androx1971

» Licenta februarie 2011
Vin Ian 21, 2011 7:42 pm Scris de blue_mc

» Stiri din invatamant
Vin Ian 21, 2011 9:22 am Scris de dany_danutza

» ADMSPPM 2010-2011
Vin Ian 14, 2011 3:14 pm Scris de andreima

» practica de specialitate
Lun Ian 10, 2011 10:50 am Scris de narcizush

» cum sa trimit prob.rezolvate pt.laboratoare?
Joi Dec 09, 2010 12:38 pm Scris de sil_viuro

jocuri pentru tineri

Mier Oct 14, 2009 9:07 am Scris de urdu_sandel

Am creat acest site pentru toti fanii de jocuri online gratis. Aici gasiti tot ce va doriti. Accesati si nu veti regreta.
www.entertaining-game.com

Comentarii: 1

Cine este conectat?
In total sunt 3 utilizatori conectati: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 3 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]


Recordul de utilizatori conectati a fost de 283, Mar Feb 15, 2011 11:43 am
Octombrie 2018
LunMarMierJoiVinSamDum
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Calendar Calendar

Flux RSS


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 



D-Dreptul bunurilor 1 2008-2009

In jos

D-Dreptul bunurilor 1 2008-2009

Mesaj  mimi.alex la data de Lun Dec 15, 2008 7:56 pm

Cod:
[list=1][*]1_DREPT_2_DRBUN
Dreptul bunurilor (drepturile reale)
MULTIPLE CHOICE

1) Din punct de vedere juridic, patrimoniul este:
1. totalitatea bunurilor ce constituie averea unei persoane
2. totalitatea drepturilor si obligatiilor unei persoane fizice sau juridice
3. totalitatea drepturilor si obligatiilor cu continut economic, evaluabile în bani, ce apartin unei persoane
4. totalitatea drepturilor patrimoniale ce apartin unui subiect de drept

2) Din trăsătura juridica a patrimoniului de a fi o universalitate juridica se desprind urmatoarele elemente:
a. patrimoniul apare ca o masa de drepturi si obligatii legate între ele sau ca o grupare a mai multor mase de drepturi si obligatii, fiecare avînd un regim juridic deteminat
b. drepturile si obligatiile sunt distincte de universalitate
c. fiecare persoana fizica sau juridica poate avea un singur patrimoniu
d. numai persoanele fizice sau juridice pot avea un patrimoniu
1. a+c
2. a+b
3. a+b+c
4. b+c

3) Constituie caractere juridice ale patrimoniului :
a. patrimoniul este personal, indivizibil
b. patrimoniul este o universalitate de fapt
c. parimoniul este unic
d. patrimoniul este inalienabil
1. a+c
2. a+b
3. a+b+c
4. c+d

4) Divizibilitatea patrimoniului se explica prin:
1. faptul ca patrimoniul poate fi împartit în mai multe mase de bunuri, fiecare dintre ele avînd un regim juridic diferit
2. faptul ca pot fi urmarite separat anumite bunuri determinate ce fac parte din patrimoniu
3. posibilitatea de a fi transmis pe fractiuni, prin acte juridice mortis causa
4. posibilitatea de a fi transmis pe fracsiuni, prin acte juridice inter vivos

5) Patrimoniul îndeplineste urmatoarele functii:
a. constituie gajul general al creditorilor chirografari
b. face imposibila transmisiunea universala si cu titlu universal
c. explica si permite transmisiunea universala si cu titlu universal
d. explica transmisiunea cu titlu particular
1. a+b
2. b+c
3. a+c
4. a+c+d

6) Patrimoniul prezinta urmatoarele caractere juridice :
a. patrimoniul este o universalitate juridică
b. patrimoniul este divizibil
c. patrimoniul este alienabil
d. patrimoniul este indivizibil
1. a+b
2. b+c
3. a+b+c
4. a

7) Drepturile patrimoniale se clasifică în :
1. drepturi reale si drepturi de creantã
2. drepturi absolute si drepturi relative
3. drepturi principale si drepturi accesorii
4. drepturi personale si drepturi cu un continut evaluabil în bani

8) În cazul drepturilor reale:
1. subiectul activ este nedeterminat
2. subiectul pasiv este nedeterminat
3. este determinat atât subiectul activ cât si subiectul pasiv
4. subiectului pasiv îi revine obligatia de a nu face ceva, ce ar fi putut să facă dacă nu si-ar fi asumat obligatia respectivă

9) Drepturile reale prezintă următoarele caractere juridice:
a. drepturile reale sunt drepturi absolute
b. drepturile reale au două efecte specifice: dreptul de urmărire si dreptul de preferintă
c. drepturile reale sunt limitate ca număr
d. drepturile reale sunt nelimitate ca număr
1. a+b
2. a+c
3. a+b+c
4. a+d

10) Dreptul de urmărire:
a. reprezintă un efect specific al drepturilor reale
b. este un drept real accesoriu
c. este posibilitatea recunoscută titularului unui drept real de a pretinde restituirea bunului de la orice persoană la care acesta s-ar afla
d. este posibilitatea recunoscută titularului unui drept de creantă de a pretinde restituirea bunului de la orice persoană la care acesta s-ar afla
1. a+b
2. a+c
3. a+b+c
4. a+d

SUCCES[/list]

mimi.alex

Numarul mesajelor : 1
Varsta : 40
Data de inscriere : 16/06/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

.......

Mesaj  pytykot la data de Lun Dec 22, 2008 5:44 pm

Multumim pentru ajutor Very Happy:D:D:DD:D:
avatar
pytykot

Numarul mesajelor : 8
Varsta : 24
Data de inscriere : 22/12/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: D-Dreptul bunurilor 1 2008-2009

Mesaj  crisiada la data de Lun Dec 29, 2008 8:28 pm

Succes cu reconstituirea grilei! Până la intrebarea 165...trece examenul Laughing
Spor la postarea de ... raspunsuri!

_________________
MASTER, PSIHOLOGIE
avatar
crisiada

Numarul mesajelor : 90
Varsta : 49
Localizare : BOTOSANI
Data de inscriere : 22/01/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: D-Dreptul bunurilor 1 2008-2009

Mesaj  Run86 la data de Mar Ian 06, 2009 12:29 am

incercati sa puneti aici doar nr intrebarii si raspunsul exemplu:
1.a
2.c
3.b
..
asta face parte din regulament, cititi acolo, multumesc Smile

Run86

Numarul mesajelor : 65
Varsta : 32
Data de inscriere : 08/05/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

rasp grile

Mesaj  dert la data de Lun Ian 19, 2009 12:12 pm


dert

Numarul mesajelor : 1
Varsta : 44
Data de inscriere : 14/05/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Grila

Mesaj  pytykot la data de Sam Ian 24, 2009 7:15 pm

Cod:
1) Ce este patrimoniul, din punct de vedere juridic:
a. totalitatea bunurilor ce constituie averea unei persoane
b. totalitatea drepturilor și obligațiilor unei persoane fizice sau juridice
c. totalitatea drepturilor și obligațiilor cu conținut economic, evaluabile în bani, ce
aparțin unei persoane
RĂSPUNS: C
2) Care sunt elementele care se desprind din trăsătura juridică a patrimoniului de a fi
o universalitate juridică:
a. patrimoniul apare ca o masă de drepturi și obligații legate între ele sau ca o grupare
a mai multor mase de drepturi și obligații, fiecare avînd un regim juridic deteminat
b. fiecare persoană fizică sau juridică poate avea un singur patrimoniu
c. numai persoanele fizice sau juridice pot avea un patrimoniu
RĂSPUNS: B
3) Constituie caractere juridice ale patrimoniului :
a. patrimoniul este personal, indivizibil
b. patrimoniul este o universalitate de fapt
c. parimoniul este unic
RĂSPUNS: C
4) Cum se explică divizibilitatea patrimoniului:
a. prin faptul că patrimoniul poate fi împărțit în mai multe mase de bunuri, fiecare
dintre ele avînd un regim juridic diferit
b. prin faptul că pot fi urmărite separat anumite bunuri determinate ce fac parte din
patrimoniu
c. prin posibilitatea de a fi transmis pe fracțiuni, prin acte juridice mortis causa
RĂSPUNS: A
5) Ce funcții îndeplinește patrimoniul:
a. constituie gajul general al creditorilor chirografari
b. face imposibilă transmisiunea universală și cu titlu universal
c. explică transmisiunea cu titlu particular
RĂSPUNS: A
6) Care sunt caracterele juridice ale patrimoniului:
a. patrimoniul este o universalitate juridică
b. patrimoniul este alienabil
c. patrimoniul este indivizibil
RĂSPUNS: A
7) Cum se clasifică drepturile patrimoniale:
a. drepturi reale și drepturi de creanță
b. drepturi absolute și drepturi relative
1
c. drepturi principale și drepturi accesorii
RĂSPUNS: A
8) Care subiect este determinat/nedeterminat în cazul drepturilor reale:
a. subiectul activ este nedeterminat
b. subiectul pasiv este nedeterminat
c. este determinat atât subiectul activ cât și subiectul pasiv
RĂSPUNS: B
9) Care sunt caracterele juridice ale drepturilor reale:
a. drepturile reale sunt drepturi absolute
b. drepturile reale sunt drepturi relative
c. drepturile reale sunt nelimitate ca număr
RĂSPUNS: A
10) Ce este dreptul de urmărire:
a. este un drept real accesoriu
b. este posibilitatea recunoscută titularului unui drept real de a pretinde restituirea
bunului de la orice persoană la care acesta s-ar afla
c. este posibilitatea recunoscută titularului unui drept de creanță de a pretinde restituirea
bunului de la orice persoană la care acesta s-ar afla
RĂSPUNS: B
11) Ce este dreptul de preferință :
a. conferă titularului său prerogativa de a pretinde subiectului pasiv sau succesorilor
acestuia executarea obligației asumate
b. este posibilitatea recunoscută titularului unui drept de creanță de a fi satisfăcut cu
prioritate față de titularii altor drepturi
c. este posibilitatea recunoscută titularului unui drept real de a fi satisfăcut cu
prioritate față de titularii altor drepturi
RĂSPUNS: C
12) Ce caractere juridice prezintă drepturile de creanță :
a. sunt drepturi accesorii
b. sunt drepturi nelimitate ca număr
c. sunt drepturi opozabile erga omnes
RĂSPUNS: B
13) Ce sunt obligațiile reale :
a. reprezintă o categorie juridică intermediară între drepturile reale și drepturile de
creanță
b. se caracterizeză prin faptul că au o opozabilitate mai mare decât drepturile de creanță
2
c. se caracterizeză prin faptul că au o opozabilitate mai mică decât drepturile de creanță,
dar mai mare decât drepturile reale
RĂSPUNS: A
14) Ce sunt obligațiile reale de a face :
a. se mai numesc și obligații scriptae in rem
b. sunt îndatoriri ce revin deținătorului unui bun determinat
c. au ca izvor numai legea
RĂSPUNS: B
15) Sunt drepturi reale principale :
a. dreptul de uzufruct
b. dreptul de gaj
c. dreptul de retenție
RĂSPUNS: A
16) Sunt drepturi reale accesorii :
a. dreptul de folosință
b. dreptul de ipotecă
c. dreptul de servitute
RĂSPUNS: B
17) Ce este posesia :
a. se aplică drepturilor reale și drepturilor de creanță
b. este stăpânirea de fapt a unui bun care, din punct de vedere al comportării
posesorului, apare ca fiind manifestarea exterioră a unui drept real
c. este o stare de drept care crează o prezumție de proprietate
RĂSPUNS: B
18) Cum se pierde posesia :
a. prin pierderea elementului material – corpus
b. numai prin pierderea elementului intențional – animus
c. prin pierderea elementului material – corpus – în situația în care posesia se exercită
corpore alieno
RĂSPUNS: A
19) Cum se realizează dobândirea posesiei :
a. prin întrunirea ambelor elemente constitutive
b. prin întrunirea elementului material – corpus
c. prin uzucapiune
RĂSPUNS: A
20) Care sunt viciile posesiei:
a. discontinuitatea
3
b. dolul
c. eroarea
RĂSPUNS: A
21) Care sunt efectele juridice pe care le produce posesia:
a. creează o prezumție absolută de proprietate în materie imobiliară
b. posesorul de bună-credință sau de rea - credință dobândește fructele lucrului
c. posesia este apărată prin acțiunile posesorii
RĂSPUNS: C
22) Prin ce fel de acțiune se realizează protejarea posesiei:
a. acțiunea negatorie
b. acțiunea posesorie
c. acțiunea confesorie.
RĂSPUNS: B
23) Ce caractere juridice prezintă acțiunile posesorii:
a. sunt acțiuni personale
b. sunt acțiuni reale
c. sunt acțiuni petitorii
RĂSPUNS: B
24) Ce condiții se cer pentru exercitarea acțiunii posesorii generale – în complângere-:
a. să nu fi trecut un an de la tulburare sau deposedare
b. reclamantul să facă dovada că, înainte de tulburare sau deposedare, a posedat bunul
cel puțin 3 ani
c. posesorul să facă dovada că a dobândit posesia în baza unui just titlu
RĂSPUNS: A
25) Ce este acțiunea posesorie specială – reintegranda - :
a. acțiunea prin care se apără posesia atunci când deposedarea sau tulburarea s-a produs
prin violență
b. acțiunea prin care se apără o posesie utilă
c. acțiunea prin care se apără numai o posesie dobândită în baza unui just titlu cu dată
certă
RĂSPUNS: A
26) Care sunt atributele dreptului de proprietate:
a. corpus și animus
b. dreptul de a culege productele bunului
c. dreptul de a dispune de lucru
RĂSPUNS: C
27) Ce caractere juridice prezintă dreptul de proprietate:
a. drept relativ
4
b. drept absolut
c. drept al cărui conținut și limite nu sunt determinate de lege
RĂSPUNS: B
28) Cum se clasifică proprietatea în raport de titular:
a. proprietate publică și proprietate privată
b. proprietate anulabilă și proprietate rezolubilă
c. proprietate comună pe cote - părți
RĂSPUNS: A
29) Care sunt drepturile copărtașilor în cazul proprietății comune pe cote – părți
obișnuite sau temporare:
a. fructele civile revin copărtașului care a depus diligențe pentru producerea lor,
numai dacă ceilalți copărtași nu au fost împiedicați să participe la producerea și
culegerea lor
b. regula unanimității se aplică tuturor actelor materiale și juridice efectuate cu
privire la întregul bun
c. fiecare copărtaș poate să exercite atributul dispoziției cu privire la întregul bun
numai cu respectarea regulii unanimității
RĂSPUNS: C
30) Ce este domeniul public :
a. o totalitate de bunuri ce formează obiectul proprietății publice
b. o instituție juridică ce are titulari strict determinați prin norma constituțională
c. totalitatea bunurilor imobile aflate în circuitul civil.
RĂSPUNS: A
31) Includerea bunurilor în domeniul public se face în funcție de următoarele criterii :
a. declarația legii
b. numai afectațiunea bunurilor
c. convenția părților
RĂSPUNS: A
32) Ce bunuri intră în alcătuirea domeniului public:
a. numai bunurile de uz sau interes public
b. bunurile ce sunt destinate uzului sau interesului public
c. bunurile mobile și imobile aflate în circuitul civil
RĂSPUNS: B
33) Cum se dobândește proprietatea publică:
a. prin expropriere pentru cauză de utilitate publică
b. prin lege
c. prin prescripție achizitivă
5
RĂSPUNS: A
34) Dreptul de proprietate publică are ca titular :
a. persoane fizice
b. persoane juridice
c. statul
RĂSPUNS: C
35) Care este regimul juridic al bunurilor proprietate publică:
a. pot fi date în administrare
b.nu pot fi concesionate
c. nu pot fi închiriate
RĂSPUNS: A
36) Care sunt modalitățile juridice ale dreptului de proprietate:
a. proprietatea privată
b. proprietatea publică
c. proprietatea anulabilă
RĂSPUNS: C
37) Formele proprietății comune pe cote – părți sunt:
a. proprietatea comună pe cote – părți forțată și perpetuuă
b. proprietatea în devălmășie
c. proprietatea rezolubilă
RĂSPUNS: A
38) Proprietatea comună pe cote-părți prezintă următoarele caractere juridice :
a. fiecare coproprietar este titularul exclusiv al unei cote-părți din dreptul de proprietate
asupra bunului nedivizat din punct de vedere material
b. oricare dintre titulari are un drept exclusiv cu privire la o fracțiune materială din bun
c. fiecare coproprietar este titularul exclusiv al unei cote-părți din dreptul de proprietate
asupra bunului divizat din punct de vedere material
RĂSPUNS: A
39) Cum ia naștere proprietatea comună pe cote-părți obișnuită sau temporară:
a.dintr-un contract translativ de proprietate având mai mulți dobânditori
b.printr-o hotărâre judecătorească declarativă pronunțată într-o acțiune având ca obiect
partajul de bunuri
c.printr-un testament
RĂSPUNS: A
40) Sunt cazuri de proprietate comună pe cote-părți forțată și perpetuă:
a. indiviziunea
b. coproprietatea forțată asupra bunurilor comune necesare sau utile pentru folosirea a
două imobile vecine
6
c. dreptul de proprietate al soților asupra bunurilor dobândite de oricare dintre ei în
timpul căsătoriei
RĂSPUNS: B
41) Ce este proprietatea comună în devălmășie:
a. acea formă a dreptului de proprietate comună caracterizat prin faptul că titularii săi
au determinată cota – parte ideală din dreptul de proprietate asupra unor bunuri
fracționate în materialitatea lor
b. acea formă a dreptului de proprietate comună caracterizat prin faptul că titularii săi
au determinată cota – parte ideală din dreptul de proprietate asupra unor bunuri
nefracționate în materialitatea lor
c. acea formă a dreptului de proprietate comună caracterizat prin faptul că titularii săi
nu au determinată cota – parte ideală din dreptul de proprietate asupra unor bunuri
nefracționate în materialitatea lor, bunurile aparținând deopotrivă tuturor
coproprietarilor.
RĂSPUNS: C
42) Ce este partajul convențional sau voluntar:
a. pentru validitatea convenției de partaj nu este necesară prezența tuturor copărtașilor
b. presupune capacitatea restrânsă de exercițiu a tuturor copărtașilor
c. reprezintă acordul de voință exprimat de toți coproprietarii în sensul încetării
proprietății comune
RĂSPUNS: C
43) Ce soluție poate adopta instanța de judecată în cazul partajului judiciar:
a. partajarea prin echivalent a bunului
b. atribuirea bunului către unul din copărtași
c. încuviințarea executării silite
RĂSPUNS: B
44) Căror acte juridice li se aplică regula unanimității:
a. actelor de conservare
b. actelor de dispoziție
c. tuturor actelor juridice făcute cu privire la un bun deținut în coproprietate
RĂSPUNS: B
45) Care este procedura exproprierii:
a. actul de declarare a utilității publice se publică în Monitorul Oficial sau în presa
locală
b. propunerile de expropriere nu se notifică titularilor drepturilor reale asupra imobilelor
c. soluționarea cererii de expropriere este de competența judecătoriei în a cărei rază
teritorială este situat bunul imobl propus pentru expropriere
RĂSPUNS: A
7
46) Din categoria acțiunilor petitorii fac parte:
a. acțiunea în grănițuire
b. acțiunea posesorie generală
c. acțiunea posesorie specială
RĂSPUNS: A
47) Ce este grănițuirea:
a. acțiunea reală prin care reclamantul , proprietarul unui bun, contestă în fața
instanței de judecată că pârâtul are un drept real, dezmembrământ al dreptului de
proprietate cu privire la acel bun
b. acțiunea reală prin care reclamantul solicită obligarea pârâtului la recunoașterea
existenței unui drept real, dezmembrământ al dreptului de proprietate, asupra
imobilului proprietatea altei persoane, precum și obligarea pârâtului la respectarea
acestui drept
c. acțiunea reală prin care reclamantul solicită instanței să determine, în
contradictoriu cu pârâtul, prin semne exterioare, întinderea proprietăților părților.
RĂSPUNS: C
48) Ce caractere juridice prezintă acțiunea în grănițuire:
a. acțiune reală
b. acțiune posesorie
c. acțiune personală
RĂSPUNS: A
49) Acțiunea în revendicare prezintă următoarele caractere juridice:
a. este o acțiune petitorie
b. este o acțiune posesorie
c. este o acțiune personală
RĂSPUNS: A
50) Ce este acțiunea în revendicare:
a. acțiunea reală, petitorie, prin care reclamantul solicită instanței de judecată să-I
recunoască dreptul de proprietate asupra unui bun determinat și să-l oblige pe pârât
la restituirea posesiei bunului
b. acțiunea reală prin care se apără posesia bunului
c. acțiunea petitorie prin care reclamantul contestă că pârâtul are un drept real,
dezmembrământ al dreptului de proprietate cu privire la bunul pe care-l posedă
RĂSPUNS: A
Sper sa fie bune astept sa verificati si voi
avatar
pytykot

Numarul mesajelor : 8
Varsta : 24
Data de inscriere : 22/12/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: D-Dreptul bunurilor 1 2008-2009

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum