Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» Glume, bancuri, poante, divertisment
Joi Oct 25, 2012 9:54 pm Scris de crisiada

» Grile pentru sesiunea asta
Mier Ian 25, 2012 5:01 pm Scris de androx1971

» subiecte avizier anul 2 sem 1 drept si admin publica specializarea drept craiova 2011=2012...are cineva grilele???
Sam Ian 21, 2012 4:55 pm Scris de belualina44

» Master MTMPTE
Lun Iun 13, 2011 10:09 am Scris de androx1971

» Licenta februarie 2011
Vin Ian 21, 2011 7:42 pm Scris de blue_mc

» Stiri din invatamant
Vin Ian 21, 2011 9:22 am Scris de dany_danutza

» ADMSPPM 2010-2011
Vin Ian 14, 2011 3:14 pm Scris de andreima

» practica de specialitate
Lun Ian 10, 2011 10:50 am Scris de narcizush

» cum sa trimit prob.rezolvate pt.laboratoare?
Joi Dec 09, 2010 12:38 pm Scris de sil_viuro

jocuri pentru tineri

Mier Oct 14, 2009 9:07 am Scris de urdu_sandel

Am creat acest site pentru toti fanii de jocuri online gratis. Aici gasiti tot ce va doriti. Accesati si nu veti regreta.
www.entertaining-game.com

Comentarii: 1

Cine este conectat?
In total sunt 3 utilizatori conectati: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 3 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]


Recordul de utilizatori conectati a fost de 283, Mar Feb 15, 2011 11:43 am
Octombrie 2018
LunMarMierJoiVinSamDum
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Calendar Calendar

Flux RSS


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 



INSTITUTII DE DREPT PROCESUAL PENAL

In jos

INSTITUTII DE DREPT PROCESUAL PENAL

Mesaj  carmen sabau la data de Dum Feb 01, 2009 11:13 pm

1
Cod:
1. Principiul teritorialităŃii normelor de drept procesual penal înseamnă:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.27.
2. Sunt derogări de la principiul teritorialităŃii:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.28.
3. În ceea ce priveste aplicarea în timp, normele procesual penale:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.29-30.
4. Interpretarea normelor juridice procesual penale făcută de organele de urmărire penală:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.24-25.
5. Sunt trăsături ale unui proces echitabil:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.36-54.
6. Principiul egalităŃii în faŃa legii si a autorităŃilor publice presupune:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.49-50.
7. Oficialitatea procesului penal priveste:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.36.
8. Actele necesare desfăsurării procesului penal se îndeplinesc:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.36.
9. Conform principiului prezumŃiei de nevinovăŃie, în cursul urmăririi penale, făptuitorul va fi
considerat nevinovat până la:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.41.
10. PrezumŃia de nevinovăŃie:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.41.
11. Dreptul la apărare este garantat învinuitului sau inculpatului:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.45.
12. Pentru garantarea dreptului la apărare:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.44.
13. În cursul procesului penal:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.44.
14. Desfăsurarea procesului penal în limba română:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.52.
15. În procesul penal:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.52.
16. PărŃilor care nu se pot exprima:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.52.
17. Sunt trăsături ale acŃiunii penale:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.108-111.
18. AcŃiunea penală:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.108-111.
19. SoluŃiile care pot duce la stingerea acŃiunii penale în urma judecării unei cauze:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.453-460.
20. Obiectul acŃiunii penale îl constituie:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.109.
21. AcŃiunea penală nu mai poate fi exercitată când:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.111.
22. Poate fi necesară autorizarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de CasaŃie si JustiŃie pentru:
 N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.26-30.
23. Exprimarea dorinŃei guvernului străin este:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.26-30, 337-391.
24. Se va dispune scoaterea de sub urmărire penală în următoarele ipoteze:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.357.
25. Dacă nu există învinuit sau inculpat în cauză si s-a împlinit termenul de prescripŃie a răspunderii
penale, se va dispune:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.257.
26. Dacă inculpatul si partea vătămată se împacă în cursul cercetării judecătoresti:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.453-460.
27. Dacă instanŃa constată existenŃa unei cauze de nepedepsire, va dispune:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.453-457.
28. AcŃiunea civilă exercitată în cadrul procesului penal
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.123-134.
29. AcŃiunea civilă se exercită în procesul penal împotriva:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.123-134.
30. Repararea pagubei în cazul în care acŃiunea civilă a fost exercitată în procesul penal:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.134-136, 283-290.
31. Partea civilă solicită repararea prejudiciului moral prin acŃiunea civilă exercitată în cadrul
procesului penal:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.134-136, 283- 290.
32. InstanŃa rezolvă din oficiu acŃiunea civilă numai atunci când aceasta are ca obiect:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.134-136, 283-290.
33. Constituirea ca parte civilă are ca efect:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.134-136, 183-290.
34. Persoana vătămată prin infracŃiune, constituită parte vătămată, poate participa în aceeasi cauză:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.134-136, 183-290.
35. Partea responsabilă civilmente:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.88-92,134-136,183-290.
36. Introducerea în procesul penal a părŃii responsabile civilmente:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.88-92.
37. Procurorul:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p. 88-92, 134-136, 183-290.
38. Persoana vătămată prin infracŃiune se poate adresa instanŃei civile:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.78-83,134-136, 183-290.
39. Partea vătămată este:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.78-83.
40. Inculpatul:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.74-78.
41. Partea vătămată participă în procesul penal:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.78-83
42. Sunt părŃi în procesul penal:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.67-106.
43. Persoana care a suferit un prejudiciu ca urmare a săvârsirii infracŃiunii, în raportul de drept
substanŃial se numeste:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.78-83.
44. Persoana vătămată:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.78-83
45. Este parte în faza de judecată a procesului penal:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.78-83.
46. Are calitatea de inculpat:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.69-78
47. Parte vătămată în procesul penal poate fi:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.78-83.
48. CompetenŃa după materie este determinată de:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.136-165.
49. SecŃii maritime si fluviale funcŃionează:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.54-64.
50. SecŃii maritime si fluviale funcŃionează pe lângă instanŃele din:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.54-64.

carmen sabau

Numarul mesajelor : 10
Varsta : 42
Data de inscriere : 27/05/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: INSTITUTII DE DREPT PROCESUAL PENAL

Mesaj  carmen sabau la data de Dum Feb 01, 2009 11:14 pm

Cod:
51. Judecata în apel se realizează de către un complet format din:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.54-64.
52. Sunt considerate forme subsidiare ale competenŃei în materie penală:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.137-143.
53. InfracŃiunea săvârsită de un expert poate fi judecată în primă instanŃă de:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.136-165.
54. InstanŃele militare judecă:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.54-64, 136-165.
55. Recursurile soluŃionate de curŃile de apel pot fi declarate:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.147.
56. InfracŃiunea de omor săvârsită de un magistrat de la tribunal va fi judecată de:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.147, art. 281 c.p.p..
57. Dacă un militar cu gradul de colonel săvârseste o infracŃiune de luare de mită, cauza va fi judecată de:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.148,. art. 282 c.p.p..
58. Conflictele de competenŃă între tribunalele militare:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.148,. art. 282 c.p.p..
59. Curtea Militară de Apel:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.148,. art. 282 c.p.p..
60. În situaŃia în care curtea de apel, judecând un recurs, suspendă, prin încheiere, judecarea cauzei
potrivit art. 303 C. proc. pen.:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.149,. art. 29 c.p.p..
61. Completul de 9 judecători al Înaltei CurŃi de CasaŃie si JustiŃie judecă:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.149,. art. 29 c.p.p..
62. SecŃiile Unite ale Înaltei CurŃi de CasaŃie si JustiŃie:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.149,. art. 29 c.p.p..
63. Sunt calităŃi si funcŃii care atrag competenŃa de judecată a Înaltei CurŃi de CasaŃie si JustiŃie ca instanŃă de fond:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.149,. art. 29 c.p.p..
64. Înalta Curte de CasaŃie si JustiŃie nu judecă:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.149,. art. 29 c.p.p..
65. InfracŃiunea săvârsită de un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. se judecă în primă instanŃă de:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p. 147-149,. art. 281,29 c.p.p..
66. Prin locul săvârsirii infracŃiunii se poate înŃelege
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.151-163
67. Există indivizibilitate:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.153, art.33 c.p.p..
68. Există conexitate:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.152,. art.34 c.p.p..
69. Cauzele trebuie reunite întotdeauna:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.152-153
70. Disjungerea:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.154.
71. În situaŃia în care, după săvârsirea unei infracŃiuni, o persoană dobândeste calitatea de magistrat la curtea de apel, cauza va fi judecată:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.155-156.
72. În situaŃia în care, după săvârsirea unei infracŃiuni, o persoană dobândeste calitatea de senator,
cauza va fi judecată:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.155-156.
73. În situaŃia în care un amiral săvârseste o infracŃiune, iar ulterior nu mai deŃine această calitate:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.155-156.
74. Dobândirea unei anumite calităŃi de către inculpat după săvârsirea faptei:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.155-156.
75. În situaŃia declinării de competenŃă determinate de competenŃa teritorială:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.155-156.
76. Conflictele de competenŃă sunt soluŃionate:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.155-156.
77. Conflictul de competenŃă între o instanŃă militară si o instanŃă civilă este soluŃionat de:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.155-156.
78. Conflictul de competenŃă între două organe de cercetare penală:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.155-156.
79. Judecătorul nu este incompatibil să judece o cauză în apel dacă:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.157-160.
80. Judecătorul este incompatibil să judece o cauză numai dacă:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.157-160.
81. Judecătorul este incompatibil să judece o cauză dacă:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.157-160.
82. Se reŃine existenŃa unui caz de incompatibilitate în următoarea situaŃie:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.157-160.
83. Cererea de recuzare:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.161.
84. Cererea de recuzare:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.161.
85. Recuzarea aceluiasi judecător, pentru acelasi caz de incompatibilitate si pentru temeiuri de fapt
cunoscute la data formulării unei cereri anterioare de recuzare:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.161.
86. Cererea de recuzare poate fi formulată:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.161.
87. Când pentru soluŃionarea cererii de recuzare nu se poate alcătui un complet de judecată la instanŃa la care a fost înregistrată cererea de recuzare:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.161.
88. Constituie motiv de recuzare:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.161.
89. Strămutarea judecării unei cauze penale poate fi cerută:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.163.
90. Poate fi solicitată strămutarea judecării unei cauze penale dacă
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.163-165.
91. Strămutarea unei cauze se poate cere:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.163-165.
92. Cererea de strămutare:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.163-165.
93. Cererea de informaŃii în cazul strămutării:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.163-165.
94. PărŃile sunt anunŃate despre formularea cererii de strămutare de către:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.163-165.
95. Strămutarea poate fi cerută din nou:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.163-165.
96. Probele indirecte:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.170-172.
97. Sarcina administrării probelor în procesul penal aparŃine
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.177-179.
98. Dreptul la tăcere:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.182-185.
99. Probele în procesul penal:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.170-179.
100. DeclaraŃiile învinuitului sau inculpatului pot servi la aflarea adevărului:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.183-185.
101. În cursul procesului penal, instanŃa de judecată:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.170-181.
102. Reprezintă probe concludente în procedura penală:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.176.
103. DeclaraŃiile învinuitului sau inculpatului:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.182-185.
104. DeclaraŃiile părŃii vătămate pot servi la aflarea adevărului:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.185-187.
105. Ascultarea învinuitului sau inculpatului:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.182-185.
106. Partea civilă:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.83.
107. Persoana obligată să păstreze secretul profesional:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.191-195.
108. În situaŃia în care soŃia inculpatului este audiată în calitate de martor:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.191-195.
109. Ascultarea ca martor a persoanelor care prezintă infirmităŃi fizice:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.191-195.
110. SoŃul si rudele apropiate ale învinuitului:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.191-195.
111. Minorul care nu a împlinit 14 ani:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.191-196.
102. Minorul:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.191-196.
103. Nu pot dobândi calitatea de martor în procesul penal:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.191-195.
104. Persoana vătămată:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.191-195.
105. Nu depune jurământ:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.191-195.
106. DeclaraŃiile martorului pot servi la aflarea adevărului:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.196
107. Pot fi audiaŃi ca martori cu identitate protejată:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.191-195.
108. Confruntarea poate fi efectuată:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.196-197.
109. Una din părŃi prezintă o înregistrare video în procesul penal ca probă:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.201-208.
110. Convorbirile si comunicările părŃii vătămate pot fi interceptate:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.201-208.
111. Înregistrarea convorbirilor dintre avocat si inculpat:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.201-208.
112. Nu pot fi martori asistenŃi:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.231-232.
113. ReŃinerea si predarea corespondenŃei si a obiectelor:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.209-211.
114. Ridicarea de obiecte sau înscrisuri se dispune:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.209-211.
115. PercheziŃia poate fi:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.211-216.
116. PercheziŃia poate fi efectuată pe timpul nopŃii:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.211-216.
117. Jurământul expertului:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.222-229.
118. Comisia rogatorie se poate adresa:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.229-231.
119. Sunt măsuri preventive:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.234-280.
120. Măsurile preventive pot înceta de drept:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.234-280.
121. Măsura reŃinerii unui parlamentar:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.234-280.
122. ReŃinerea poate fi dispusă de:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.234-280.
123. Măsurile preventive pot fi dispuse prin:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.234-280.
124. Copia actului prin care s-a dispus obligarea de a nu părăsi localitatea se comunică:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.234-280.
125. Este competentă să dispună arestarea preventivă:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.234-280.
251. Arestarea preventivă se dispune prin:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.234-280.
127. Arestarea preventivă a învinuitului:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.234-280.
128. Arestarea preventivă a inculpatului:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.234-280.
129. În cazul în care instanŃa admite propunerea de arestare preventivă:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.234-280.
130. Poate fi prelungită:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.234-280.
131. Arestarea inculpatului major:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.234-280.
132. Cererea de liberare provizorie pe cauŃiune poate fi făcută:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.234-280.
133. Măsurile de ocrotire în procesul penal:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.280.
134. Sunt măsuri procesuale reale:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.283-290.
135. Organele competente să dispună luarea măsurilor asigurătorii sunt:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.283-290.
136. Sunt acte procesuale:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.291-292.
137. Dacă locul săvârsirii faptei este multiplu, nu se cunoaste adresa unde locuieste învinuitul si nici
locul său de muncă, acesta va fi citat:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.292-297.
138. În ipoteza în care termenul de apel de 10 zile curge de la data pronunŃării hotărârii:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.300-303.
139. Cheltuielile judiciare avansate de stat sunt suportate:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.306-308.
140. Nerespectarea dispoziŃiilor privind incompatibilitatea procurorilor este sancŃionată cu:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.303-306.
141. SancŃiunea nerespectării dispoziŃiilor referitoare la competenŃa după calitatea persoanei este:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.303-306.
142. Sunt cazuri de asistenŃă juridică obligatorie:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.100-103.
143. Dacă organele de cercetare ale poliŃiei judiciare apreciază că inculpatul nu îsi poate face singur
apărarea:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.100-103.
144. Amenda judiciară se aplică:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.309-311.
145. Interzicerea luării de contact a inculpatului arestat cu apărătorul său:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.100-106
146. Sunt faze ale procesului penal:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.6-9.
147. Sunt limite ale fazei de judecată:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.6-9.
148. Sunt autorităŃi publice care au dreptul de a pune în miscare acŃiunea penală:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.746-78.
149. Constituirea completului de judecată are în vedere:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.422-460.
150. Sunt corpuri delicte:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.170-172.
151. În timpul efectuării expertizei:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.222-229.
152. Participarea procurorului la judecarea propunerii de arestare preventivă:
N.Jidovu, Ed. C.H. Beck, EdiŃia 2, p.247-280.

carmen sabau

Numarul mesajelor : 10
Varsta : 42
Data de inscriere : 27/05/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: INSTITUTII DE DREPT PROCESUAL PENAL

Mesaj  TAUS CRISTINA la data de Sam Feb 07, 2009 2:36 pm

Cod:
azi am dat examenul invatati toate  intrebarile din subiecte,am avut mai multe intrebari din parte I generala dar am avut si trei din parteaII speciala.La fel au cam avut colegii mei.Iata intrebarile mele
Institutii de drept procesual penal
Anul II AP
Grila mea
 Partea  I
   8.   Actele necesare desfășurării procesului penal se îndeplinesc:
a.   numai din oficiu;
b.   din oficiu, afară de cazul când prin lege se dispune altfel;
c.   la cererea părților;
d.   nici una din variantele de mai sus.


ANS:   B
12.   Pentru garantarea dreptului la apărare:
a.   organele judiciare sunt obligate să ia măsuri pentru asigurarea asistenței juridice a învinuitului sau inculpatului în toate procesele penale;
b.   organele judiciare sunt obligate să ia măsuri pentru asigurarea asistenței juridice a părții vătămate în toate procesele penale;
c.   organele judiciare au obligația să încunoștințeze, de îndată și mai înainte de a-l audia, pe învinuit sau pe inculpat despre fapta pentru care este cercetat, încadrarea juridică a acesteia și să-i asigure posibilitatea pregătirii și exercitării apărării;
d.   nici una din variantele de mai sus.


ANS:   C
15
.   În procesul penal:
a.   procedura judiciară se desfășoară în limba română, cu excepțiile prevăzute de lege;
b.   procedura judiciară se desfășoară în limba maternă pe care părțile o înțeleg, cu ajutorul interpreților;
c.   părțile și alte persoane în proces pot folosi limba maternă, dar actele procedurale se întocmesc în limba română;

   
d.   nici una din variantele de mai sus.


ANS:   C
17.   Sunt trăsături ale acțiunii penale:
a.   acțiunea penală aparține statului, este obligatorie, este indisponibilă, este individuală și indivizibilă;
b.   acțiunea penală este obligatorie, indisponibilă și indivizibilă;
c.   acțiunea penală este obligatorie, este indisponibilă, individuală și indivizibilă numai dacă este pornită de autoritățile statului;
d.   nici una din variantele de mai sus.


ANS:   A
22.   Poate fi necesară autorizarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru:
a.   punerea în mișcare a acțiunii penale față de un cetățean român cu domiciliul în străinătate, care a săvârșit o infracțiune în afara teritoriului țării;
b.   punerea în mișcare a acțiunii penale față de un cetățean străin fără domiciliu în România, care a săvârșit o infracțiune în străinătate;
c.   punerea în mișcare a acțiunii penale față de un apatrid cu domiciliul în România care a săvârșit o infracțiune în străinătate;
d.   nici una din variantele de mai sus.


ANS:   B
30
.   Repararea pagubei în cazul în care acțiunea civilă a fost exercitată în procesul penal:
a.   se face numai în natură;
b.   se face numai prin echivalent, cu excepția situației în care bunul a fost găsit la inculpat;
c.   se face în natură sau prin plata unei despăgubiri bănești, în măsura în care repararea în natură nu este posibilă;
d.   nici una din variantele de mai sus.


ANS:   C
34.   Persoana vătămată prin infracțiune, constituită parte vătămată, poate participa în aceeași cauză:
a.   numai în calitate de parte vătămată;
b.   numai în calitate de parte civilă, dacă solicită această calitate prin constituirea ca parte civilă;
c.   în calitate de parte civilă, dacă solicită această calitate prin constituirea ca parte civilă;
d.   nici una din variantele de mai sus.


ANS:   C

   43.   Persoana care a suferit un prejudiciu ca urmare a săvârșirii infracțiunii, în raportul de drept substanțial se numește:
a.   numit;
b.   persoana vătămată;
c.   parte vătămată;
d.   nici una din variantele de mai sus


ANS:   B

   72   În situația în care, după săvârșirea unei infracțiuni, o persoană dobândește calitatea de senator, cauza va fi judecată:
a.   de Înalta Curte de Casație și Justiție;
b.   de curtea de apel;
c.   de instanța competentă material;
d.   nici una din variantele de mai sus.


ANS:   C
82.   Se reține existența unui caz de incompatibilitate în următoarea situație:
a.   judecătorul a fost reprezentant sau apărător al interpretului;
b.   judecătorul este soț, rudă sau afin cu unul din avocați;
c.   judecătorul a primit liberalități de la mandatarul unei părți;
d.   nici una din variantele de mai sus.


ANS:   C
98.   Dreptul la tăcere:
a.   poate fi folosit de învinuit sau inculpat cu privire la datele sale de identitate;
b.   reprezintă posibilitatea învinuitului sau inculpatului de a refuza să răspundă la orice întrebare care i se pune de către organele judiciare;
c.   reprezintă posibilitatea învinuitului sau inculpatului de a refuza să răspundă la orice întrebare care i se pune de către organele judiciare cu privire la învinuirea care i se aduce;
d.   nici una din variantele de mai sus


ANS:   C

   103.   Declarațiile învinuitului sau inculpatului:
a.   se consemnează în scris sau se înregistrează cu mijloace audio-video;
b.   se consemnează în scris;
c.   se consemnează în scris de către învinuit sau inculpat ori de către avocatul acestuia;
d.   nici una din variantele de mai sus.


ANS:   B

113.   Nu pot dobândi calitatea de martor în procesul penal:
a.   rudele inculpatului și rudele părții vătămate;
b.   părțile civile;
c.   minorii;
d.   nici una din variantele de mai sus. ANS:   B



   121.   Înregistrarea convorbirilor dintre avocat și inculpat:
a.   poate fi folosită ca mijloc de probă dacă din cuprinsul acesteia rezultă, de exemplu, că avocatul pregătește sau a săvârșit infracțiunea de trafic de stupefiante;
b.   poate fi folosită ca mijloc de probă, dar numai împotriva avocatului;
c.   poate fi folosită ca mijloc de probă, dar numai împotriva inculpatului;
d.   nici una din variantele de mai sus.


ANS:   A
127.   Jurământul expertului:
a.   se depune la termenul la care expertul este chemat pentru a lua cunoștință de obiectivele expertizei;
b.   se depune după desemnarea expertului, în camera de consiliu, fără citarea părților;
c.   se depune dacă expertul este chemat de instanță pentru a da explicații cu privire la raportul de expertiză;
d.   nici una din variantele de mai sus.


ANS:   C
   161.   În timpul efectuării expertizei:
a.   expertul nu poate lua legătura cu părțile;
b.   expertul trebuie să mențină o legătură permanentă cu părțile;
c.   expertul poate solicita explicații necesare de la părți, cu încuviințarea organelor judiciare;
d.   nici una din variantele de mai sus.


ANS:   C

126.   Măsurile preventive pot fi dispuse prin:
a.   ezoluția organului de cercetare penală;
b.   rezoluția procurorului;
c.   ordonanța procurorului;
d.   nici una din variantele de mai sus.


ANS:   C
Partea II
29.   Inculpatul trebuie ascultat:
a.   înainte de a se lua decizia punerii în mișcare a acțiunii penale;
b.   în cursul cercetării judecătorești, ori de câte ori este necesar;
c.   după prezentarea materialului de urmărire penală;
d.   nici una din variantele de mai sus.


ANS:   B

53.   Ultimul cuvânt al inculpatului:
a.   inculpatului i se dă cuvântul personal sau prin apărător;
b.   inculpatului i se dă cuvântul personal;
c.   nu se impune, în ipoteza în care, în cadrul dezbaterilor, inculpatul a luat cuvântul ultimul pentru a răspunde susținerilor părții civile;
d.   nici una din variantele de mai sus.


ANS:   B
   54.   Instanța are obligația ca, prin hotărârea prin care soluționează acțiunea penală, să se pronunțe asupra:
a.   luării măsurii arestării preventive;
b.   menținerii măsurii arestării preventive în cazul în care dispune achitarea inculpatului;
c.   luării măsurilor educative;
d.   nici una din variantele de mai sus.


ANS:   A

TAUS CRISTINA

Numarul mesajelor : 14
Varsta : 55
Data de inscriere : 07/06/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: INSTITUTII DE DREPT PROCESUAL PENAL

Mesaj  TAUS CRISTINA la data de Sam Feb 07, 2009 2:37 pm

am uitat sa va scriu am luat 10.Bafta la toti in continuare

TAUS CRISTINA

Numarul mesajelor : 14
Varsta : 55
Data de inscriere : 07/06/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Pt. Cristina Taus

Mesaj  carmen sabau la data de Sam Feb 07, 2009 7:39 pm

Felicitari!!!
Multumesc Cristina Taus pentru colegialitatea de-a posta subiectele tale din examen precum si pt mentiunile facute. Sa ai succes si tu la urmatoarele examene!!!

carmen sabau

Numarul mesajelor : 10
Varsta : 42
Data de inscriere : 27/05/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: INSTITUTII DE DREPT PROCESUAL PENAL

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum